Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Πρωτόγνωρη και δυναμική κινητοποίηση των δημοσίων ...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Πρωτόγνωρη και δυναμική κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων Κέρκυρας. 

Δελτίο τύπου των δημοσίων υπαλλήλων του Νομού Κέρκυρας.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2012, μέλη από Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που ισοπεδώνει το λαό και μας οδηγεί στη φτώχεια και την υποταγή σε ξένες δυνάμεις.

Θεωρώντας ότι έχουμε χρέος,  ως Πολίτες της Χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία και αντιστάθηκε σε υπερδυνάμεις διαχρονικά, να αντισταθούμε  και τώρα ενάντια στην υποδούλωση του Λαού μας από τους «ιερείς» του χρήματος.

Αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους του Πολίτες της Κέρκυρας να συμμετέχουν σε όλες τις απεργιακές αλλά και κάθε άλλου είδους κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, οι οποίες κάθε μέρα θα πολλαπλασιάζονται και θα μεγεθύνονται. Αύριο Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι όλοι μαζί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι,  αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές μετά την πορεία συγκεντρωνόμαστε  στην πλατεία της Νομαρχίας και απαιτούμε  από τους βουλευτές του Νομού μας να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο.

 Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση από τον ελληνικό Λαό και απαιτούμε να παραιτηθεί άμεσα.
Απαιτούμε εκλογές εδώ και τώρα.
Απαιτούμε την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος.
Απαιτούμε να αποφασίσει ο Λαός.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Ο αγώνας μας μόλις ξεκίνησε.

Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα  ΔΣ των:
Δημοτικών Υπαλλήλων
Δικαστικών Υπαλλήλων
Υπαλλήλων του ΙΚΑ
Υπαλλήλων του Ιονίου Πανεπιστημίου
Εφοριακών Υπαλλήλων
Καθώς και υπάλληλοι του Τελωνείου, Πυροσβέστες, Υπάλληλοι του ΤΕΒΕ, Καθηγητές, της Περιφέρειας και πολλών άλλων υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι ένας σημαντικός αριθμός Συλλόγων που είχαν κληθεί δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω συμμετοχής σε Συνέδρια στην Αθήνα.

Σημείωση σύνταξης: Στη συγκέντρωση αυτή, η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Κέρκυρας, συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα και πέρα από τις αγκυλωμένες δομές του παρελθόντος, δημόσιοι υπάλληλοι με μόνο κίνητρο την ανατροπή της παρούσας κατάστασης, για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Το κλίμα που επικράτησε ήταν κυριολεκτικά πολεμικό. Ορμή και ασυγκράτητη αίσθηση για συμμετοχή στον Αγώνα των επόμενων ημερών ήταν τα συναισθήματα που κατέκλυσαν όσους συμμετείχαμε στη συγκέντρωση αυτή.

Πέρα από τις κομματικές πεποιθήσεις του καθενός αποφασίσθηκε η μαζική κινητοποίηση των υπαλλήλων των Συλλόγων που συμμετείχαν και η πραγματική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες. Σταθμό θα αποτελέσει η αυριανή πορεία στην πόλη της Κέρκυρας περίπου στις 10:00 (με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες) και η συγκέντρωση στις 12:00 περίπου, μετά το τέλος της πορείας, μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας. Εκεί θα αποφασισθεί η περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Ενός αγώνα από τον οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Είναι ύψιστο Χρέος μας.
Για τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου