Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Γ. ΜΑΥΡΟΥ 2
ΡΟΔΟΣ ΤΚ 85100
ΤΗΛ.-ΦΑΞ 22410-27748
                                                                                       Ρόδος, 06 Ιουνίου 2013
                                                               Προς: Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

                                                            Κοιν.: -Συναδέλφους-μέλη του συλλόγου μας

                                                         -ΓΓΔΕ (Γεν. Διευθ/νση Οικ. Επιθεώρησης)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κλάδος μας έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια μια οργανωμένη κατασυκοφάντηση, με σκοπό να πείσει τον απλό πολίτη ότι για τα δεινά της κρίσης φταίνε οι «τεμπέληδες» δημόσιοι υπάλληλοι και πρωτίστως οι «ανίκανοι» εφοριακοί. Η στοχοποίηση του κλάδου είχε σαν αποτέλεσμα τις διατάξεις της παραγράφου Ζ του άρθρου 1 του ν.4093/2012, με τις οποίες εισήχθησαν στον Υπαλληλικό Κώδικα ρυθμίσεις που προβλέπουν ότι τίθενται σε αυτόματη αργία ακόμα και έντιμοι υπάλληλοι σε βάρος των οποίων υπάρχει ανώνυμη ή όχι καταγγελία.

 

Το έργο αυτό έχει πρωτεργάτες τα ΜΜΕ που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να επηρεάζουν μέρος της κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα ορισμένοι φορολογούμενοι (ευτυχώς η μειοψηφία) να προσέρχονται στις εφορίες καχύποπτοι, εκνευρισμένοι από τα χαράτσια και τους φόρους, και να ξεσπούν το θυμό τους σε συναδέλφους.

 

Πρώτοι εμείς οι ίδιοι οι εφοριακοί νοιαζόμαστε για να ξεδιαλύνονται ζητήματα «συναδέλφων» μας –ευτυχώς ελάχιστων- που αμαυρώνουν τον κλάδο και ζητάμε άμεσα να πέσει άπλετο φως σε κάθε περίπτωση που υπάρχει υποψία έστω ανάρμοστης συμπεριφοράς υπαλλήλου προς πολίτη.

 

Η δυνατότητα που έχει δοθεί όμως σε οποιονδήποτε να κάνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και χωρίς κανένα στοιχείο να καταγγείλει ένα συνάδελφο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

 

Πρέπει να γίνουν ουσιαστικά βήματα στη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών με στόχο τη μη προσέλευση του πολίτη στις εφορίες, για δικό του πρώτιστα όφελος, και δευτερευόντως της ίδιας της υπηρεσίας.

 

Είναι άμεση η ανάγκη να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ανώνυμες και χωρίς στοιχεία καταγγελίες, οι οποίες να αξιολογούνται ανάλογα με τη βασιμότητά τους. Δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι με εντελώς αστήριχτες, αόριστες και χωρίς υπογραφή καταγγελίες, οι οποίες πλέον έχουν τα χαρακτηριστικά της συκοφαντίας.

 

Καλούμε την ΠΟΕ-ΔΟΥ να ενεργήσει στην παραπάνω κατεύθυνση, δεδομένου ότι όσο οι επιπτώσεις της κρίσης βαθαίνουν, τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στεφανάκης Θεοδόσης                                          Παρδαλού Χρυσάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου