Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β' ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ







Βασική επιδίωξη της τρόικας και όλων των κυβερνήσεων τα τρία τελευταία χρόνια είναι η απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, η εξάλειψη βασικών δικαιωμάτων μας, η εξαθλίωση και βέβαια η εκχώρηση του ελεγκτικού έργου των Δ.Ο.Υ. στους ιδιώτες.
Για να πετύχουν τους σκοπούς τους βάφτισαν «κινητικότητα» τις απολύσεις και ετοιμάζουν μια αμφίβολης αξιοπιστίας «αξιολόγηση». Προσπαθούν να έχουν μαζί τους την κοινή γνώμη στοχοποιώντας τους δημοσίους υπαλλήλους –και δη τους εφοριακούς- για το χάλι της δημόσιας διοίκησης που αυτοί έφτιαξαν! Χρησιμοποιούν κατά κόρον την απραξία και την απάθεια της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΔΟΥ που έχει μάθει τόσα χρόνια να χαϊδεύει τις κυβερνήσεις και να βρίσκει τρόπους να κρατάει τους εργαζόμενους στις Δ.Ο.Υ. σε «ύπνωση».
Για πάρα πολλά χρόνια ένας από τους θεσμούς που χρησιμοποιούσαν οι κυβερνητικές παρατάξεις για να αποκτούν πελατεία και να κρατούν όμηρους τους συναδέλφους ήταν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Έπειθαν πολλούς από τους συναδέλφους ότι αν έχεις…. μπάρμπα στην Κορώνη (βλέπε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) μπορείς να πετύχεις απόσπαση, μετάθεση ή ότι άλλο ήθελες!
Στις περισσότερες περιπτώσεις εφόσον τα αιτήματα ήταν δίκαια και γινόντουσαν δεκτά σου έλεγαν «τα κατάφερα», για να πάρουν τα εύσημα και να τους ξαναψηφίσεις!!! Και αρκετοί συνάδελφοι δεν διαμαρτύρονταν όταν έδιναν τους φακέλους τους στους «συνδικαλιστές» για να τους γεμίσουν αυτοί με ότι εκείνοι ήξεραν καλύτερα…..
Σήμερα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια παίζουν πολύ μικρό ρόλο. Φρόντισαν οι τελευταίες κυβερνήσεις να αποδυναμώσουν την παρουσία των εργαζομένων (μόνο 2). Οι αποφάσεις για μεταθέσεις και αποσπάσεις γίνονται πια με απόφαση Υπουργού (αξιοκρατικά βέβαια).
Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων εφοριακών αντιπροσωπεύει όλους τους εφοριακούς που δεν θέλουν να έχουν κομματική λογοκρισία και εξάρτηση στη σκέψη και τη δράση τους.
Συμμετέχουμε στις εκλογές για το Β’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο γιατί:

  • Θέλουμε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να παίξει ουσιαστικό ρόλο στο πλευρό των εργαζομένων, εξυπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων για μεταθέσεις-αποσπάσεις και να πάψει να είναι άλλος ένας μηχανισμός κομματικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων.
  • Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην υπηρεσιακή και στη συνδικαλιστική ηγεσία ότι υπάρχουν δυνάμεις που πραγματικά επιθυμούν την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία στο Υπουργείο Οικονομικών.
  • Θέλουμε να εκφραστεί με την ψήφο μας η απόφασή μας να αγωνιστούμε να μην γίνει ούτε μία απόλυση συναδέλφου!
  • Για να μην νομιμοποιεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσεις σε βάρος του κλάδου, με τη ψήφο μάλιστα των κομματικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών!

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
Αναγνωστίδης Βασίλειος του Προδρόμου
Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Δωδεκανήσου
Βουλγαράκης Δημήτριος του Θεοδώρου
Ενιαίο Μέτωπο Εφοριακών Καβάλας-Δράμας
Θεοδωρακοπούλου Ευγενία του Δημητρίου
Ανένταχτη Κίνηση Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας
Κατσαπρακάκης Γεώργιος του Μύρωνα
Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Ανατολικής Κρήτης
Λίβερης Παναγιώτης του Δημητρίου
Ανεξάρτητη Κίνηση Εφοριακών Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου