Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ


Αθήνα 12.3.2013

Αρ. Πρωτ.: 205





ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ,

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!





Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι



       Η νέα προκήρυξη για τους ελεγκτές βεβαίωσης -  είσπραξης, δεν αλλάζει την ουσία και το περιεχόμενο της  προηγούμενης προκήρυξης, που μας οδήγησε πριν ένα χρόνο, σε αγώνες με θετικά αποτελέσματα. Απαντάμε  και στη  νέα πρόκληση με ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνες, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ. Συνημμένα σας στέλνουμε την ομόφωνη απόφαση του 25ου Συνεδρίου (Δεκέμβριος 2011) που απαντά σε όλα τα ερωτήματα. Επισημαίνουμε επιπρόσθετα :



     Δεν θα ανεχθούμε τον διαχωρισμό του κλάδου σε «ελεγκτές» και υπαλλήλους Β΄ κατηγορίας, ενόψει μάλιστα αξιολογήσεων, διαθεσιμοτήτων, εφεδρειών, απολύσεων κλπ που είναι διαρκώς στην επικαιρότητα και σε υπόγειους σχεδιασμούς. Απόλυση σήμερα σημαίνει ,εκμηδενισμό αγοραστικής δύναμης, αδυναμία καταβολής φόρων, περισσότερους ανέργους, μηδαμινή πιθανότητα για νέα εργασία.



1.    Δεν λειτουργούμε με λογικές στείρας άρνησης. Προτείνουμε το αυτονόητο, δηλαδή  την αξιοποίηση του συνόλου του κλάδου (που έχει δραματικά μειωθεί αριθμητικά) σε ελεγκτικά καθήκοντα, όπως άλλωστε είχε επανειλημμένα εξαγγελθεί  ότι θα γίνει, μετά την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης. Δεν αποδεχόμαστε τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, αλλά την αξιοποίηση της εμπειρίας όλων.  



2.    Αγωνιζόμαστε για την οικονομική μας αξιοπρέπεια, στα ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ αποκαλύπτει  η έκθεση Δ.Ν.Τ.& Ε.Ε. (Ιανουάριος 2013, σελ 22) και όχι για ατομικά συμβόλαια αποδοτικότητας, που ανοίγουν τον δρόμο για διάσπαση, υπονομεύουν (πρώτα απ΄ όλα) το μέλλον όσων τα αποδεχθούν, αλλά και για δυσμενείς εξελίξεις σε όσους τα υπογράψουν και δεν πιάσουν τους εξωπραγματικούς στόχους τους.



3.    Καλούμε τους συναδέλφους ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ και σε συντονισμό με τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία, να αγωνιστούμε για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί που οδηγούν τους εφοριακούς, σε επιδείνωση της ζωής μας και τις εφορίες σε αδιέξοδα, με επικίνδυνους πειραματισμούς .



ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ,

ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου