Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εφοριακών Ημαθίας – Πέλλας - Πιερίας



ΑΠΟΦΑΣΗ
Αυτή την περίοδο θα δοθεί o πιο σημαντικός αγώνας για το εργασιακό μέλλον και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο δημόσιο.
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, προχωρά στην πλήρη διάλυση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους (παιδεία –υγεία- κοινωνική ασφάλιση –πρόνοια), εκχωρεί στα ιδιωτικά συμφέροντα υπηρεσίες και αρμοδιότητες της Δημόσιας Διοίκησης και προχωρά σε μαζικές απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Μέσα από τη θέσπιση της διαθεσιμότητας, κινητικότητας και της δήθεν αξιολόγησης, επιδιώκει την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για να επιβληθούν οι «νόμοι» της εργασιακής ζούγκλας και στο δημόσιο. Απολύουν 400 καθαρίστριες από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουν δεσμευτεί για μείωση του δημοσίου κατά 150.000 και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσουν αν καταφέρουν να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις.
Με ψέματα και άθλια προπαγάνδα κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων, προωθούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους μιλώντας για «ισότητα» στην εξαθλίωση και την ανεργία.
Μια σειρά κλάδων και υπουργεία ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 16/9 απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΟΛΜΕ, τα Πανεπιστήμια, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΟΑΕΔ, το ΥΠΕΚΑ, η ΓΓ Εμπορίου όπου βρίσκεται σε πολυήμερη κατάληψη, στα νοσοκομεία ...κοινός στόχος είναι να μην περάσουν οι πίνακες διαθεσιμότητας που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση και οδηγούν στην απόλυση εργαζόμενους από 11 Υπουργεία και από το Υπουργείο Οικονομικών. Η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ 18 & 19 πρέπει να μετατραπεί σε παρατεταμένο απεργιακό τσουνάμι σε όλο το Δημόσιο μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών.
Είναι κοινή διαπίστωση (ανακοίνωση των: ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΤΥΕ, ΟΣΥΟ) ότι κανείς δεν εξαιρείται από αυτή την πολιτική και κανένας κλάδος δεν μπορεί από μόνος να την ανατρέψει.
• Καλούμε τις διοικήσεις των ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών σε αγωνιστικό συντονισμό για την προκήρυξη άμεσα απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας, αρχομένης από Δευτέρα 23/9/2013.
• Η συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς είναι αναγκαία για την περιφρούρηση του αγώνα και την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων. Γι' αυτό συγκροτούμε ανοιχτή απεργιακή επιτροπή στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. μαζί με όποιον συνάδελφο του συλλόγου θέλει να συμμετάσχει, που θα συνεδριάζει ανοιχτά στη διάρκεια των κινητοποιήσεων και θα έχει το συντονισμό του αγώνα.
• Βρισκόμαστε μπροστά σε νέους και μακρόσυρτους απεργιακούς αγώνες. Γι' αυτό δημιουργούμε απεργιακό ταμείο για τις ανάγκες του αγώνα, που θα διαχειρίζεται ο ταμίας του συλλόγου.
• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία την Τετάρτη 18/9 και την Πέμπτη 19/9 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ: 17.9.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου