Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή παραίτησης του Γιώργου Γεννητσεφτσή, μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας.



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομού Δωδεκανήσου

Κε πρόεδρε, σας υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου, καθώς μετατίθεμαι στη ΦΑΕ Αθηνών μετά από συμπλήρωση δεκαετούς παραμονής μου στα Δωδεκάνησα.
Η απόφασή μου αυτή για μετακίνηση στην Αθήνα έρχεται σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή τόσο για τον κλάδο των εφοριακών που διώκεται, λοιδορείται και συρρικνώνεται όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, όσο και για ολόκληρη τη χώρα μας.
Η αδιαφορία, η έλλειψη αντιστάσεων και η κομματική δουλοπρέπεια της ηγεσίας του Δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου μας, αλλά και η αδράνεια της πλειοψηφίας του δικού μας τοπικού Δ.Σ. είναι παροιμιώδης και απαράδεκτη.
Στα Δωδεκάνησα κλείνουν ή έκλεισαν τρεις από τις πέντε Δ.Ο.Υ. (Λέρος – Κάλυμνος – Κάρπαθος), συρρικνώθηκε (αν τελικά δεν κλείσει και αυτή) η Δ.Ο.Υ. της Κω καθώς έφυγε το τμήμα ελέγχου και δικαστικού, και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από το σύλλογο! Το Δ.Σ. του συλλόγου μας (με ευθύνη της πλειοψηφίας που τον «διοικεί») δεν προέβη σε καμία παράσταση διαμαρτυρίας αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ουσιαστική μορφή αντίστασης και αγώνα!!! Δεν σκέφτηκε καν να κινητοποιηθεί μαζί με τους δημάρχους, τους υπόλοιπους επαγγελματίες και τους απλούς φορολογούμενους που θίγονται, παρότι του θέσαμε τέτοιες προτάσεις.
Ούτε την αυτονόητη ενημέρωση για τις πιθανές κάθε φορά εξελίξεις και την ηθική και ψυχολογική συμπαράσταση των συναδέλφων δεν πραγματοποιήσατε σαν διοικητικό συμβούλιο. Το τελευταίο σας ταξίδι σε Κω και Κάλυμνο χρονολογείται από τις τελευταίες εκλογές (προς αλίευση ψήφων φυσικά). Η εξημέρωση μέσα από δελτία τύπου ή ανακοινώσεις του συλλόγου ήταν ανύπαρκτες.
Το Δ.Σ. του συλλόγου έχει να συνεδριάσει εδώ και έξι μήνες, από τον Απρίλιο του 2013. Έξι μήνες μέσα στους οποίους έχουν ανατραπεί τα πάντα.
Βυθισμένοι στην κομματική υποταγή η πλειοψηφούσα παράταξη υπό την ηγεσίας σας Κε Πρόεδρε καταδίκασε το σύλλογο να λάμψει δια της απουσίας του! Μόνο για πίτες και για φιέστες είναι ικανός, και αυτά μέσα στην απόλυτη αδιαφάνεια! Δύο χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. δεν έχω υπογράψει ποτέ πρακτικά συνεδριάσεων. Δεν έχω υπογράψει ποτέ ούτε οικονομικό απολογισμό έτους, αλλά πολύ περισσότερο δεν έχω καν δει το βιβλίο ταμείου…
Ο φόβος σας για τους Ανεξάρτητους τόσο σαν άτομα όσο και σαν συνδυασμό, σας οδήγησε στον αποκλεισμό τους από οποιαδήποτε θέση μέσα στο Δ.Σ. και τον περιορισμό τους μόνο σαν απλά μέλη. Ο συνδυασμός των Ανεξάρτητων Εφοριακών Δωδεκανήσου ήταν ο μόνος που ενημέρωνε τους συναδέλφους, είτε με τη φυσική του παρουσία στη Δ.Ο.Υ. της Κω, είτε μέσω της ιστοσελίδας του.
Κλείνοντας να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με τίμησαν και μου εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους και να τους ζητήσω συγνώμη που δεν μπόρεσα να προσφέρω όσα ο κάθε ένας από αυτούς θα περίμενε, και πάνω απ’ όλα να τους κάνω να νιώσουν ότι είναι μέλη ενός συλλόγου δυνατού, με πυγμή και αποφασιστικότατα, ώστε να νιώσουν ασφάλεια για το εργασιακό τους αύριο και αισιοδοξία για το μέλλον.
Η προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη θέληση, συμμετοχή και ένταση, δίχως να υποκύπτουμε χωρίς αγώνα στις προθέσεις και τα σχέδια όλων όσων μας επιβουλεύονται!!
Παρακαλώ όπως αναγνώσετε την παρούσα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου.

Κως 23-08-2013

Γιώργος Γεννητσεφτσής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου