Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ : ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
             Ή    ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ  ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ  ΠΙΑΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΟΠΑΝΟ;
Με την αριθ.1139968/16-09-2013 κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργήθηκαν ΟΛΕΣ οι οργανικές θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης των ειδικοτήτων ΥΕ καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Η συγκυβέρνηση κατ’ εντολή  της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει  ΑΜΕΣΑ τον τομέα της καθαριότητας στις Δ.Ο.Υ. παραχωρώντας τον  στους εργολάβους, βγάζοντας σε «διαθεσιμότητα» 500 καθαρίστριες από των χώρο των Δ.Ο.Υ και 90 από το χώρο των Τελωνείων. Υλοποιεί έτσι τη «στρατηγική» της δέσμευση στους δανειστές για απόλυση 25.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα μέχρι τέλος του 2013.Γιά αυτούς οι μισθοί 590 καθαριστριών μερικής απασχόλησης είναι βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό ενώ οι ζημιές των τραπεζιτών είναι «εθνική υπόθεση» και χρειάζεται να μοιραστούμε όλοι οι εργαζόμενοι το χρέος τους!
Το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. οι απολύσεις, η ιδιωτικοποίηση και το «μαύρο» σε κάθε δημόσια λειτουργία, η εντατικοποίηση και τα χαράτσια είναι όλα αναπόσπαστα κομμάτια του μηχανισμού πού θέλουν να φτιάξουν. Μας επιβάλλουν να δουλεύουμε σε 2 και 3 αντικείμενα μαζί για να καλύψουμε τις τεράστιες ελλείψεις πού υπάρχουν ενώ ο κ. Θεοχάρης μας υπενθύμισε σε πρόσφατη περιοδεία του σε Δ.Ο.Υ ότι υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα! Παράλληλα σε αρκετές
Δ.Ο.Υ. αμέσως μετά τις απολύσεις των καθαριστριών, οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ βγάζουν ημερήσιες διαταγές-σχεδόν πανομοιότυπες- σε επιτακτικό ύφος, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλούν να αναλάβουμε και καθήκοντα καθαριότητας!
Πόσο μεγάλη αντίφαση! Την ώρα πού οι πρυτανικές αρχές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παίρνουν απόφαση να αναστείλουν την λειτουργία τους εξαιτίας των απολύσεων διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων, ορισμένοι προϊστάμενοι Δ.Ο.Υ. εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως.
 
                                                      ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
                       ΔΕΝ ΘΑ  ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
                   ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ    
                   ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ  ΤΩΝ Δ.Ο.Υ
       ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ&ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου