Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Γ.Σ. της 25/06/14 και τη συνάντηση με Σταϊκούρα

Το Γ.Σ. άρχισε γύρω στις 10:00 και… διακόπηκε! Γύρω στα 40 άτομα πήγαμε στο γραφείο του υφυπουργού κ. Σταϊκούρα (φτάσαμε μέχρι την πόρτα του), επειδή είχαν επανειλημμένα αναβληθεί ραντεβού. Θυμίζω ότι μας χρωστούσε από το Πάσχα την απάντησή του για τα 110 εκατομμύρια που είναι «παρκαρισμένα» σε τραπεζικό λογαριασμό στην ΤτΕ από τις κρατήσεις μας για τη Β΄ επικουρική. Δεν μας περίμενε, έγιναν οι σχετικές πιέσεις και δέχτηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΔΟΥ και της ΟΣΥΟ το βράδυ στις 9.
Το Γ.Σ. συνεχίστηκε με κύρια θέματα την αξιολόγηση, τον αγώνα των καθαριστριών και… τα εσωτερικά της ΠΑΣΚΕ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Παρότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις σύλλογοι (Ημαθίας-Πέλλας, Δωδεκανήσου, Αργολίδας-Κορινθίας και η γενική συνέλευση της Κέρκυρας) που καλούν την Ομοσπονδία να ταχθεί με την ΑΔΕΔΥ και να μην καταθέσουμε τα έντυπα της αυτοαξιολόγησης, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν αλλάζουν γνώμη! Με πρόσχημα
τον δήθεν φόβο για πειθαρχικό που θα περάσουν οι συνάδελφοι και ότι διάφοροι «νομικοί» λένε ότι δεν μας καλύπτει η ΑΔΕΔΥ, περιορίστηκαν γι’ άλλη μια φορά να διεκδικήσουν το θέμα ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΚΑ.
Δηλαδή, ενώ ούτε το υπουργείο δεν έχει πει ακόμα ότι όποιος δεν συμμετάσχει θα υποστεί κυρώσεις, οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ το επικαλούνται ΠΡΙΝ από αυτούς! Στο ερώτημα «γιατί δεν υπογράφουμε ένα κείμενο εμείς οι 31 του Γ.Σ. που δεν διωκόμαστε», δεν απάντησαν.
Ο Πρόεδρος πρότεινε να κληθούν οι αξιολογητές (ναι, αυτοί που διορίστηκαν χωρίς κανένα κριτήριο σε αυτές τις θέσεις…) να γράψουν πάνω στο έντυπο μια κάποιου τύπου «δήλωση», ώστε ο κάθε συνάδελφος να έχει τη δυνατότητα να κάνει ένσταση. Τέτοια αγωνιστική διάθεση δηλαδή….
Γενικά οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών ήταν: δεν μας καλύπτει η αποχή της ΑΔΕΔΥ, δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο τους συναδέλφους, δεν  θα μπορούμε να τους σώσουμε μετά κλπ.
ΑΣΚΙ: η πρόταση αυτή είναι το απόλυτο τίποτα! Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή αποδεχόμαστε την αξιολόγηση ή κάνουμε αυτό που κάνει όλο το Δημόσιο. Ενώ σε όλες τις Ομοσπονδίες και στην ΑΔΕΔΥ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συντάσσονται υπέρ της αποχής από τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης, είμαστε οι μόνοι που διαφοροποιούμαστε. Δείχνετε να θέλετε να γίνει η ΠΟΕ-ΔΟΥ ο δούρειος ίππος για όλο το Δημόσιο. Αν δεν μπορεί η Ομοσπονδία να προασπίσει τις θέσεις των συναδέλφων, ας παραιτηθεί.
ΔΑΚΕ (Ρένα Υφαντή-η Μπασματζίδου παραιτήθηκε): ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ, για αξιολόγηση, μισθολόγιο και για φήμες για τους Δ.Ε.!!! Κάθε τι άλλο συγκαλύπτει την κατάσταση! (αυτά στην πρωτομιλία. Στο τέλος που ψηφίζαμε η πρόταση έγινε: «απεργία διαρκείας αν δεν τελεσφορήσουν οι συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία.» Στο ερώτημα «στις πόσες συναντήσεις;» δεν απάντησε…..
Δηλαδή η αρχική πρότασή τους ήταν απεργία διαρκείας, αλλά να συμμετέχουμε στην αξιολόγηση….. ΕΛΕΟΣ!!!
Πρωτοβουλία: Δεν  υλοποιείτε ούτε τις αποφάσεις που παίρνετε εσείς οι ίδιοι. Σπρώχνετε τις καθαρίστριες να συμμετέχουν στη διαδικασία της κινητικότητας, αντί να προσπαθήσετε να καταργήσετε αυτό το νόμο.
ΔΑΣ: Κατέβασε δικό της ψήφισμα για τις αξιολογήσεις, που έλεγε τα ίδια με ΑΣΚΙ-ΣΑΣ-Πρωτοβουλία-Ανεξάρτητους, αλλά με άλλα λόγια. Δεν δέχτηκε να γίνει σύνθεση απόψεων και το ψήφισαν μόνοι τους.

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ είναι στις 30/6 που θα βγουν τα ποσοστά 15-25-60% ανά υπηρεσία, να κάνει καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού. Μέχρι τότε, κανείς δεν δίνει τα έντυπα, τα μαζεύει λευκά ο κάθε σύλλογος και τα προωθεί στην Ομοσπονδία του. Στις 9/7 ή 15/7, καταληκτική ημερομηνία για τις αυτοαξιολογήσεις, μονοήμερη απεργία. Εμείς σαν πρωτοποριακός κλάδος, στις 30/6 θα κάνουμε παράσταση (!!!) στη Δ2.

ΔΙΑΦΟΡΑ:
Η ΠΑΣΚΕ διασπάστηκε στα δύο, μπορεί και τρία. Νέα παράταξη η Ενωτική Εκκίνηση Εφοριακών, με επικεφαλής τον παραιτηθέντα πρόεδρο του συλλόγου της Αθήνας Βασιλόγαμβρο. Ελπίζω οι Αθηναίοι να την τιμήσουν δεόντως… Συνεχείς ήταν οι αντεγκλήσεις μεταξύ… προδοτών και συνεχιστών της ενδόξου ιστορίας της. Στο θέμα της αξιολόγησης όμως…. ήταν πάλι όλοι μαζί!!!
Σε όλες τις ομιλίες υπήρχε κλίμα εκλογών και όλες οι παρατάξεις ετοιμάζονται γι’ αυτές. Για κάποιες, οι εκλογές  της Ομοσπονδίας είναι σημαντικότερες και από την αξιολόγηση ή τις μειώσεις μισθών…
Η πρόταση της ΑΣΚΙ να ενταθεί ο αγώνας για τις καθαρίστριες με κορύφωση το Σεπτέμβριο που ο Α.Π. θα πάρει την τελική απόφαση, δεν πέρασε γιατί ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ψήφισαν λευκό!!! Η δική μας πρόταση για δημοσιοποίηση του αγώνα τους και στην επαρχία από τους κατά τόπους συλλόγους, πέρασε μεν αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση υλοποίησής της…

Επόμενο ΓΣ γύρω στις 10 Ιουλίου, μόνο για τα μέλη του Γ.Σ., και μόνο για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, αφού θα παραδώσουν οι ορκωτοί τις εκθέσεις τους για τα έτη 2008-2011.
Αυτά, και τέλος γύρω στις 7 το βράδυ.

Στις 8:30 έξω από το ΓΛΚ ήταν γύρω στα 30 άτομα και οι καθαρίστριες…
Η συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα κράτησε πάνω από μία ώρα.  Παρόντες ο Πρόεδρος, ένας από ΔΑΚΕ-ΑΣΚΙ-ΔΑΣ και η ΟΣΥΟ. Βγήκαν τα εξής:
Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη ο κ. Σταϊκούρας θα ενημερώσει την Ομοσπονδία για το ΠΟΣΟΣΤΟ που θα μας δώσει από τα λεφτά μου μας κράτησαν παράνομα! Δεν είπε νούμερο…
Υπερβάλλουσα, Δ.Ε. κλπ: Θα υπάρξει νέο μισθολόγιο από το 2015 ή 2016 που θα εξαλείφει αδικίες (πχ επιδόματα που δεν πρέπει να δίνονται, αδικίες τύπου 1Κ κλπ). Περιμένει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, που να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες. Με λίγα λόγια (αυτό που κατάλαβα): Υπερβάλλουσα τέλος, βρείτε τρόπο να τη σώσετε χωρίς να πειραχθεί ο προϋπολογισμός.
Δικαστές: τα δώσαμε επειδή υπήρχε πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.
Καθαρίστριες: δεν είναι αρμόδιος, θα το δει.
Είναι υπέρ του να δοθούν όλα στους ιδιώτες.
 
Συμπέρασμα:

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η ανικανότητα της ηγεσίας της Ομοσπονδίας να προασπίσει τα βασικά μας δικαιώματα (τις θέσεις εργασίας, την αξιοπρέπειά μας κλπ). Καμία διάθεση δεν υπάρχει για αντιπαράθεση. Προς Θεού, να  μην «σπάσουμε αυγά», να μην αντιδράσουμε, να μην σηκώσουμε ανάστημα. Αγωνιούν μήπως θιχτεί η κυβέρνηση, αλλά παράλληλα θέλουν να μην χαρακτηριστούν και «κυβερνητικοί συνδικαλιστές». Ε… δεν γίνονται και τα δύο!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου