Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση στην πρόταση της ΑΣΚΙ για συνεργασία



Αγαπητοί συνάδελφοι της ΑΣΚΙ,
Απαντώντας στην από 26/09/2014 ανοιχτή πρόσκλησή σας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι οι θέσεις της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων είναι ανεπιφύλαχτα ενάντια:
-         Στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και της τρόικας για νέο πετσόκομμα των μισθών μας, την περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών, την απόλυση των συναδέλφων μας, την απαξίωση και τη διαίρεση του κλάδου.
-         Στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που κύρια ευθύνεται για την κατάντια του κλάδου, την υπολειτουργία των συλλόγων, τις επετειακές μονοήμερες απεργίες, που έβαλε πλάτη να εφαρμοσθεί η πολιτική που σχεδίασε η Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι κρύβονται πίσω τους.
-         Στις κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις που μπαίνουν από τους «συνδικαλιστές» μας πάνω από τα συμφέροντα του κλάδου.

Αντίθετα, αυτό που επιζητάμε είναι:
-         Να αποκτήσουν οι σύλλογοι ζωντάνια, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων, που θα αποφασίζουν από κοινού και θα κινητοποιούνται ουσιαστικά ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τα συμφέροντά μας σαν εργαζόμενοι και σαν εφοριακοί.
-         Να μπουν στο περιθώριο όσοι εμφανίζονται σαν «σωτήρες» του κλάδου και ο κάθε συνάδελφος, μέσα από το σύλλογο, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Σε αυτή την κατεύθυνση, είμαστε εκ προοιμίου ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία, μέσα στους συλλόγους και την Ομοσπονδία. Την τελευταία τριετία, μέσα από τη συμμετοχή μας στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποδείξαμε πως στη σκέψη και στη δράση μας δεν υπάρχουν δογματισμοί, μέσα από την ψήφιση, όπου θεωρήσαμε σωστό, προτάσεων που κατατέθηκαν από όλες τις παρατάξεις και κυρίως από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ΑΣΚΙ, ΔΑΣ, Πρωτοβουλίας, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των συναδέλφων.
Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων αποτελείται από ανεξάρτητα σχήματα που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορους συλλόγους. Το κάθε σχήμα διατηρεί την ανεξαρτησία του, την οντότητά του, παίρνει τις αποφάσεις μόνο του, χωρίς «καθοδηγητές» και κομματικές γραμμές.
Με τον ίδιο τρόπο θα πορευτούμε και σε αυτές τις εκλογές, προσβλέποντας στη δημιουργία ανεξάρτητων σχημάτων σε όλη την Ελλάδα, με άτομα ικανά, αδέσμευτα, ηθικά και τίμια,  που δεν έχουν τη διάθεση να τα «παρατήσουν» και να κάθονται να περιμένουν τις εξελίξεις αλλά θα έχουν σαν γνώμονα τα κοινά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των κυβερνώντων και των εντολοδόχων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου