Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Εφοριακών Δωδεκανήσου για τις εκλογές



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ρόδος, 30 Σεπτεμβρίου 2014
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πριν τρία ακριβώς χρόνια, μια ομάδα συναδέλφων από τις Δ.Ο.Υ., την Κτηματική και το Σ.Δ.Ο.Ε., ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια, μακριά από τις παραδοσιακά πολιτικά προσκείμενες παρατάξεις, ανεξάρτητα από τις προσωπικές μας πολιτικές πεποιθήσεις, με σκοπό να συμμετέχουμε, να επηρεάσουμε, να διαμορφώσουμε ύφος και ήθος και ακόμη περισσότερο να αναλάβουμε την ευθύνη στα συμμετοχικά όργανα του συλλόγου. Έτσι γεννήθηκαν οι Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Δωδεκανήσου.
Μας παρακίνησε το γεγονός ότι το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα αλλοτρίωσε σε τέτοιο βαθμό την εκπροσώπηση των συναδέλφων, που πλέον αισθάνονται απογοητευμένοι, προδομένοι και στην καλύτερη περίπτωση αγανακτισμένοι. Ο σύλλογος ήταν –και είναι- απών από τα προβλήματα των συναδέλφων και κάθε διεκδίκηση, αφού κυριαρχούν οι κυβερνητικές και κομματικές γραμμές.

Τα χρόνια αυτά διαφοροποιηθήκαμε, φέραμε έναν άλλο λόγο στο Δ.Σ. και στους συναδέλφους, προσπαθήσαμε να τους ενημερώσουμε ουσιαστικά, προτείναμε τρόπους δράσης. Δυστυχώς η μονοκομματική πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν στάθηκε κοντά στα προβλήματα και στις εξελίξεις, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μένει ουσιαστικά αδρανής και τα προβλήματα να συσσωρεύονται.

Ο σύλλογος χρειάζεται σήμερα την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή κάθε συναδέλφου, χωρίς κάστες και αρχηγικές κλειστές ομάδες. Χρειαζόμαστε εκπροσώπους που να μην παίρνουν «γραμμή» από τα κομματικά τους γραφεία, ούτε να περιμένουν από την Αθήνα το «σήμα» για το επόμενο βήμα. Χρειαζόμαστε ένα σύλλογο αχρωμάτιστο κομματικά, ανοιχτό σε κάθε συνάδελφο, ανεξάρτητα του τι πιστεύει ιδεολογικά και τι ψηφίζει στις εθνικές εκλογές, με μόνο γνώμονα το συμφέρον μας σαν εργαζόμενοι και σαν εφοριακοί.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τελευταία έγινε πρόταση σε μας να ενταχθούμε σε ένα κοινό «ενωτικό» ψηφοδέλτιο με τις δύο κυβερνητικές παρατάξεις. Είναι μια πρόταση που δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν «λίστες» με κομματικούς υποψηφίους. Είναι μια πρόταση που κρύβει την επιδίωξη των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κρυφτούν πίσω από σχήματα με ουδέτερο όνομα, αφού βλέπουν ότι ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη. Ο σκοπός της είναι να βγουν πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι οποίοι θα ξαναψηφίσουν το ίδιο συνδικαλιστικό κατεστημένο στο ερχόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Οι Ανεξάρτητοι Εφοριακοί σε κομματικά παιχνίδια –οποιουδήποτε κόμματος- δεν μετέχουν.

Αποφασίσαμε να διατηρήσουμε την αυτοτέλεια και την αυτονομία μας. Η κίνησή μας δεν είναι εφήμερη, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι θα την αγκαλιάσουν και θα την τιμήσουν στις ερχόμενες εκλογές.

Γιατί μέχρι σήμερα μας έχουν πάρει πολλά, ας μην τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα.

Τα μέλη του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου