Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών για ΜΙΑ και ΕΝΙΑΙΑ Γ.Γ.Π.Σ.



Προς: Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.
Κοιν.: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Γ.Π.Σ.
Δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα για μία και ενιαία ΓΓΠΣ
Τα μέλη της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών δηλώνουμε ρητά πως η διαφωνία των εργαζομένων της ΓΓΠΣ σε οποιοδήποτε διαμελισμό στη δομή της είναι και δική μας θέση.
Κανένας διαχωρισμός της ΓΓΠΣ δεν πρόκειται να έχει θετικά αποτελέσματα, ειδικά σε μια εποχή που τέτοιες κινήσεις είναι τουλάχιστον περιττές εξοβελίζοντας ή έστω καθυστερώντας μάλιστα την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Θα δημιουργηθεί άμεσα κίνδυνος για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Υπουργείου. Η επικάλυψη αρμοδιοτήτων και τα παρεπόμενα προβλήματα συντονισμού θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα από όσα θα ευελπιστούσε κανείς να λυθούν μέσω μιας τέτοιας κίνησης.
Απεναντίας η ΓΓΠΣ θα πρέπει να αναβαθμιστεί συμπεριλαμβάνοντας όλες τις δομές πληροφορικής του υπουργείου. Για την αποτελεσματική μηχανογραφική υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομικών πρέπει να υπάρχει μια και μόνη δομή η οποία μάλιστα θα υποστηρίζει οριζόντια όλες τις δράσεις του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Η ΓΓΠΣ σαν δομή θεωρούμε πως είναι ήδη αποτελεσματική, και ειδικά σε μια τέτοια εποχή, αν κάτι δουλεύει, δεν το πειράζεις.
Αν ωστόσο υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, (με αντικείμενο τη επίτευξη της πάταξης της Φοροδιαφυγής, την αύξηση των εσόδων και τον κεντρικό έλεγχο των δαπανών των φορέων του Δημοσίου) την ύπαρξη του οποίου αγνοούμε κι εμείς όπως και μάλλον όλοι, θα ήταν ευπρόσδεκτη η δημοσιοποίησή του ώστε να κατανοήσουμε τους σκοπούς και το σκεπτικό της πολιτικής ηγεσίας. Μέχρι τότε όμως θα πιστεύουμε πως πρόκειται για μια κίνηση η οποία στερείται οποιουδήποτε σχεδιασμού και τεκμηρίωσης.
Τέλος τονίζουμε πως η θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων πρέπει να καλυφθεί άμεσα καθώς επίσης και πως επιβάλλεται η επαναλειτουργία της Σχολής Επιμόρφωσης των Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών (ΣΕΥΥΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου