Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πρόταση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών για παράταση αναστολής λειτουργίας των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.




                                                            Προς: Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.                                           
                                                                           Κοιν.: Γραφείο υφυπουργού κ. Μαυραγάνη
Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Θεοχάρη
Πρόταση για παράταση αναστολής λειτουργίας νησιωτικών Δ.Ο.Υ.
Με ανακοίνωσή του το Υπ. Οικονομικών στις 12/03/2013 έδωσε παράταση έως τις 17 Ιουνίου 2013 στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας των ακόλουθων Δ.Ο.Υ. των νησιών, στα οποία λειτουργεί μία μόνο  φορολογική μονάδα :
 1)Κέας
 2)Άνδρου
 3)Μήλου
 4)Αίγινας
 5)Πόρου
 6)Ύδρας
 7)Σπετσών
 8)Κυθήρων
 9)Σαλαμίνας
10)Καρπάθου
11)Καλύμνου
12)Λέρου
13)Θάσου
14)Παξών
15)Ιθάκης
16)Τήνου
17)Λήμνου
18)Σκιάθου
19)Σκοπέλου
20)Αγίου Κηρύκου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η παράταση δόθηκε προκειμένου, «κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αποτρέπουν την μετάβαση φορολογουμένων στις Δ.Ο.Υ., όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές».

Επειδή:

  • Καμία επί της ουσίας αλλαγή δεν έχει επέλθει από το διάστημα αυτό μέχρι σήμερα σε ότι αφορά στον εκσυγχρονισμό του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών για τις Δ.Ο.Υ.
  • Η αποτελεσματικότητα των σχεδιαζόμενων Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, διότι πολλές από τις μέχρι τώρα πραγματοποιούμενες εργασίες στις Δ.Ο.Υ. δεν θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από τα κέντρα αυτά.
  • Με το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. των μικρών νησιών πλήττεται η προστασία της Νησιωτικότητας και το δικαίωμα των κατοίκων των νησιών μας να ζουν ισότιμα και να απολαμβάνουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης και πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες, με τους κατοίκους των άλλων περιοχών της χώρας μας.
  • Η απουσία φορολογικής διοίκησης από τα ελληνικά νησιά, θα έχει, αναμφισβήτητα, άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, τόσο στις ζωές των νησιωτών φορολογούμενων όσο και στην προσπάθεια ανάτασης των δημοσίων εσόδων.
  • Το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. των μικρών νησιών συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου κατά την οποία παρατηρείται αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και αύξηση των εσόδων. Με φορολογία 26% απ' το πρώτο ευρώ και 23% ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα κοπεί φέτος ούτε μία απόδειξη σε όλες τις τουριστικές περιοχές!!
  • Δεν υπάρχει ακόμα καμία μέριμνα για τους συναδέλφους όταν τελικά θα είναι έτοιμος ο μηχανισμός και το κλείσιμο των ΔΟΥ θα είναι τετελεσμένο γεγονός.

 Ζητάμε: 

- Από την Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. να προωθήσει το κοινό αίτημα των συναδέλφων και των κοινωνιών των μικρών νησιών για επ’ αόριστο αναβολή της διακοπής λειτουργίας των είκοσι Δ.Ο.Υ.

- Από την ηγεσία του Υπ. Οικονομικών να ακούσει τη φωνή των νησιωτών που αντιδρούν στη διάλυση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου