Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση για τις εξελίξεις - 23/12/2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ενημέρωση για τις εξελίξεις και το Γενικό Συμβούλιο της 18/12/2013

Ø          Ένα ακόμα Γενικό Συμβούλιο κατώτερο των περιστάσεων συνεδρίασε στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου. Αρχίζουν οι τσακωμοί και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των παρατάξεων επειδή επίσημα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (σε 1 χρόνο) και από δω και πέρα θα έχουμε συνέχεια show. Μπορείτε να μαντέψετε ποιά παράταξη έχουν αρχίσει να «προσεγγίζουν» εν όψει εκλογών.....
Ø          Δεν αποφασίστηκε καμία δράση, πέρα από συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ø          Οι πρόεδροι των συλλόγων εξέφρασαν την αηδία τους για την εικόνα του Γενικού Συμβουλίου και μετέφεραν τα προβλήματα των μετακινήσεων, του προληπτικού, των υπερωριών, των παραγραφών κλπ.
Ø          Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 17/12 παρουσιάστηκε μια τρισέλιδη λίστα με άμεσες αναγκαστικές μετακινήσεις στη ΔΟΥ υποδοχής, όσων συναδέλφων δούλευαν σε έλεγχο & δικαστικό και τώρα στη ΔΟΥ τους καταργήθηκε. πχ 17 συνάδελφοι της Σάμου υποχρεωτικά και άμεσα μετατίθενται στον Πειραιά! Από Κω το ίδιο. Αποχώρησαν οι αιρετοί της ΠΟΕ-ΔΟΥ, έλειπε κι ένας του Υπουργείου κι έτσι το Υπηρεσιακό δεν είχε απαρτία. Θα το φέρουν όμως σε επόμενη συνεδρίαση. Αν εξαιρεθεί κάποιος από τη μετακίνηση αυτή (πχ πολύτεκνος),
άλλος θα πάρει τη θέση του μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός!
Ø          Το 80% των ομιλιών των παρατάξεων ήταν για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Τα 200.000 που είχαν καταχραστεί από το ταμείο του συλλόγου Αττικής επεστράφησαν. Οι ορκωτοί που ελέγχουν τα βιβλία της Ομοσπονδίας τραβάνε τα μαλλιά τους με ότι βλέπουν. Ο τσακωμός μεταξύ των παρατάξεων για το ποιος φταίει για την εικόνα των βιβλίων κρατάει χρόνια, και θα κρατήσει κι άλλο, αφού δεν αποφασίζουν να τελειώνουν με αυτό το ζήτημα… Εκτός κι αν δεν θέλουν (να πάρουν την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα). Λεπτομέρειες δεν χρειάζονται επί του παρόντος, είναι όμως ντροπή αυτή η κατάσταση….
Ø          Για τη Β Επικουρική: Το θέμα δεν έχει μπει στη σωστή του βάση από την αρχή. Τα λεφτά που μας έχουν παρακρατήσει παράνομα (κοινώς κλέψει) δεν θα τα επιστρέψουν με δικαστικές αποφάσεις, αλλά με αγώνες, παραστάσεις, καταλήψεις του ΤΕΑΔΥ, μόνο όταν το θέμα πάρει διαστάσεις. Πρόκειται για 120 εκ. ευρώ, κρατηθέντα από τα ΔΙΒΕΕΤ, τα οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να… εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό! Η νομική διεκδίκηση είναι ένα ακόμα όπλο, αλλά όχι το πρωτεύον. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης σπάνια δικαιώνουν τους εργαζόμενους…
Φανταστείτε ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η Ε.Ε. δεν έχει συναντήσει ακόμα  τον κ. Σταϊκούρα, ενώ έχει αναλωθεί ατελείωτες ώρες σε συζητήσεις με τους νομικούς, στο να μαζεύει τα δικαιολογητικά, να απαντάει στα εκατοντάδες τηλεφωνήματα καθημερινά κλπ.
Η αγωγή θα συζητηθεί σε πρώτο βαθμό σε 3 χρόνια. Αν τη χάσουμε, θα πρέπει να γίνει ατομική προσφυγή στο δευτεροβάθμιο Διοικητικό Εφετείο με 150€ παράβολο (σε 5 χρόνια). Ακολουθεί το ΣτΕ (χωρίς παράβολο), και μετά το Στρασβούργο. Πολλά εξαρτώνται λοιπόν από το δικαστή του Διοικητικού Πρωτοδικείου και την οικονομική και πολιτική συγκυρία. Είναι μια πολιτική δίκη και παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.
Όσοι δεν έχουν κάνει Αίτηση Όχλησης μέχρι τις 31/12/2012 έχουν λιγότερες ελπίδες να κερδίσουν κάτι. Γι αυτούς, μέσα στην αγωγή που θα γίνει θα προσβάλλεται ως αντισυνταγματική η διετία παραγραφής των αξιώσεων κατά του δημοσίου και θα απαιτηθεί η πενταετία.
Οι υπόλοιποι που έχουν κάνει αίτηση όχλησης θα διεκδικήσουν τουλάχιστον τα χρήματα του 2010-2011 και αν κερδηθεί και το δικαίωμα απαίτησης της πενταετίας, θα απαιτηθούν και οι κρατήσεις παλαιότερων ετών.
Πάντως, χωρίς αγώνες δεν κέρδισε κανένας τίποτα (εκτός ίσως από τους ίδιους τους δικαστικούς).
Τι πιο λογικό από το να πάει η Ομοσπονδία και να απαιτήσει εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση και επιστροφή των κρατήσεων; Το υπουργείο το βολεύει μια δικαστική διαμάχη 10-15 χρόνων, αφού κανείς από αυτούς δεν θα βρίσκεται τότε στα πράγματα… Το πρόβλημα είναι ότι και πολλοί από εμάς δεν θα βρισκόμαστε τότε εδώ…
Ø          Δόθηκε εντολή να μεταφερθούν οι υπερωρίες του ΣΔΟΕ στις ΔΟΥ. Αν κάνετε τους υπολογισμούς, μένουν ψίχουλα μπροστά στη δουλειά που προσθέτει ο προληπτικός, τους κινδύνους, τα έξοδα μετακίνησης κλπ.
Ø          Επιμένει ο Χ.Θ. ότι ο μισθός θα είναι ανάλογος των καθηκόντων και της βαρύτητας της θέσης (πχ έφορος ΦΑΕΕ άλλος μισθός από τον έφορο μικρής ΔΟΥ). Ανοίγει διάλογος (ερμηνεία: «θα αποφασιστεί σύντομα…») για νέο μισθολόγιο συνδεδεμένο με το βαθμολόγιο.
Ø          ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΤΡΙΧΟΤΟΜΕΙΤΑΙ. Σε άλλη Δ/νση προσωπικού θα ανήκουν οι ΔΟΥ (Δ2), αλλού το ΣΔΟΕ (Δ4), και αλλού οι Κτηματικοί. Σε ερώτηση τι θα γίνει με αυτούς του ΣΔΟΕ που μένουν (σε ποιό σχήμα, υπό ποιά διοίκηση κλπ) ο Χ.Θ. είπε "μην μου μιλάτε γι' αυτούς, δεν με ενδιαφέρουν, δεν είναι δικοί μου".
Ø          Το πρωί οι καθαρίστριες ήταν πιστές στο ραντεβού τους στην Καραγιώργη Σερβίας. Απίστευτες: επί 3 ώρες φώναζαν συνθήματα στο κρύο!!! Τελικά κανένας υπουργός δεν ήρθε, μόνο τα κανάλια ήταν εκεί και όλα έληξαν στις 9:30. Πάντως το θέμα τους έχει γίνει πανελλήνιο, είναι σαν σύμβολο πια. Είπε η εκπρόσωπός τους ότι δεν γυρνάνε στα σπίτια τους αν δεν δικαιωθούνε, όχι μόνο γιατί είναι άδικη η απόλυσή τους αλλά και επειδή τα σπίτια τους είναι άδεια από τρόφιμα!!!
Ø          Αποφασίστηκε να μην συμμετέχει εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΔΟΥ σε καμία συζήτηση ή συνέντευξη της ΔΤ.
Ø          Η τοποθέτηση της ΣυνεργασΙας ΑνεξΑρτητων ΣχημΑτων επικεντρώθηκε στις διώξεις, μηνυτήριες αναφορές, ανώνυμες καταγγελίες, απειλές ή εκβιασμούς που έχουν ασκηθεί σε βάρος αρκετών συναδέλφων που κάνουν απλά τη δουλιά τους και αποκαλύπτουν εστίες φοροδιαφυγής. Ο σκοπός τους είναι είτε να φοβίσουν τους συναδέλφους ώστε να μην εφαρμόσουν τις φορολογικές διατάξεις, είτε να τους εξοντώσουν ψυχολογικά και οικονομικά αφού επικρέμεται πάνω απ’ όλους μας το πειθαρχικό δίκαιο που πρώτα σε θεωρεί ένοχο, μέχρι να αποδείξεις ότι είσαι αθώος. Και οι δύο προτάσεις της Συνεργασίας έγιναν ομόφωνα δεκτές (συνάντηση με το ΝΣΚ, τον κ. Μαυραγάνη, τους οικονομικούς εισαγγελείς) και αποζημίωση για τα έξοδα που θα υποστούν οι συνάδελφοι, μετά από εξέταση της υπόθεσής τους. Περισσότερα, στη σελίδα της Συνεργασίας στο facebook.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 2014 ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου