Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Για την επόμενη μέρα



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
anef12.blogspot.com

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Δεν κατεβαίνουμε τυχαία σε αυτές τις εκλογές, ούτε το κάνουμε από πείσμα ή γιατί θέλουμε κι εμείς κάποια καρέκλα. Ξέρουμε καλά ότι το επόμενο διάστημα:
-         Ετοιμάζονται νέες μειώσεις στους μισθούς μας, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον τύπο, και ειδικά για τους Δ.Ε. συναδέλφους. Αν αφήσουμε να περάσει κι αυτό και δεν αντιδράσουμε, σε λίγο καιρό δεν θα αξίζει να εργαζόμαστε για τέτοιους μισθούς.
-         Η «αξιολόγηση» ήρθε και θα διχάσει, θα φέρει διλήμματα και αντιπαραθέσεις (αλήθεια, τι έγινε εκείνη η «ενημέρωση» ότι η ΓΓΔΕ θα εξαιρεθεί;). Η «αξιολόγηση» του 2014 ξεκινάει σε τρεις μήνες.
-         Η απαξίωση του κλάδου, η συρρίκνωση των υπηρεσιών είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.
Πιστεύουμε ότι σε όλα αυτά οι κυβερνητικές παρατάξεις δεν μπορούν, ούτε θέλουν να αντιδράσουν. Μόνο σύλλογοι και διοικήσεις πραγματικά ανεξάρτητες από συμφέροντα και κόμματα ίσως καταφέρουν κάτι.

-         Δεν θέλουμε να περιμένουμε με αγωνία κάθε μήνα να δούμε αν έπεσε ο μισθός μας, αλλά να κάνουμε κάτι γι’ αυτό πριν μειωθεί κι άλλο.
-         Δεν θέλουμε να ακούμε μόνο «θετικές» ειδήσεις που μας χαϊδεύουν τ’ αυτιά, αλλά κάποτε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη δική μας είδηση, να συμμετέχουμε από κοινού στις εξελίξεις.
-         Δεν θέλουμε να βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους στο σύλλογο και στην Ομοσπονδία. Απαιτούμε να ακουστεί μια «άλλη άποψη», η άποψη των συναδέλφων, μακριά από τον κομματικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
1)              Το Προεδρείο του συλλόγου πρέπει να είναι διαπαραταξιακό. Παντού υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν. Ο σύλλογος έχει ανάγκη όλους μας γιατί αν συνεχίσει έτσι, δεν θα έχει πραγματικά νόημα να ασχολούμαστε.
2)             Επειδή δεν είναι το όνειρό μας ούτε οι θέσεις, ούτε τα αξιώματα, κάθε χρόνο όποιο μέλος του Δ.Σ. εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους, θα παραδίνει τη θέση του στον επόμενο του συνδυασμού. Δεν χρειαζόμαστε τις «καρέκλες» για να προσφέρουμε στο σύλλογο.
3)             Το πρώτο μέλημα του συλλόγου πρέπει να είναι οι συνάδελφοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη (οι συνάδελφοι των ΓΕΦ, της Κω, της Κτηματικής, οι «ανεπαρκείς» που θα βγουν από την αξιολόγηση).
4)             Άμεσα πρέπει ο σύλλογος να φτιάξει τη δική του ιστοσελίδα. Με χώρο για ελεύθερες συζητήσεις και απόψεις, με ελεύθερες ανακοινώσεις και άρθρα συναδέλφων μεμονωμένων αλλά και των παρατάξεων. Με ελεύθερη πρόσβαση στη νομοθεσία και νομολογία. Με ελεύθερο «κατέβασμα» υποδειγμάτων, εκθέσεων, εντύπων και νόμων.
5)             Η συνδρομή μας να παρακρατείται από τη μισθοδοσία μας κάθε μήνα. Το ταμείο του συλλόγου πρέπει να γίνει ανοιχτό, ηλεκτρονικό (σε excel) και ελεύθερα προσβάσιμο στην ιστοσελίδα, για να γνωρίζει ο καθένας πού καταλήγει η συνδρομή του.
6)             Η κοινωνική ζωή του συλλόγου θα φέρει πιο κοντά τους συναδέλφους, θα μας κάνει όλους να νιώθουμε ότι ανήκουμε στην ίδια κοινότητα, σε ένα σύνολο με τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες αγωνίες, θα μας δίνει κίνητρο να συμμετέχουμε στο κοινό καλό.
7)              Ο σύλλογος πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο. Έχουμε τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, με το φορολογούμενο που χρωστάει το εκκαθαριστικό του, με τον άρρωστο που δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακά του. Και σε αυτούς πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,
Εμείς οι Ανεξάρτητοι Εφοριακοί ούτε μάγοι είμαστε, ούτε θέσεις τάζουμε, ούτε ρουσφέτια κάνουμε. Και δεν κρύβουμε το πραγματικό όνομα της παράταξής μας.
Απλά υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε για το σύλλογο και για κανέναν άλλο.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ - ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥΠΑΡΤΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΘυμΗσου:
ΠΙσω απΟ το παραβΑν εΙσαι μΟνος σου. ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ !!!!!


Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ»:

Νίκος Αγγελινιός
Σ.Δ.Ο.Ε. Νοτίου Αιγαίου
Νίκος Ζώης
Σ.Δ.Ο.Ε. Νοτίου Αιγαίου
Ειρήνη Κλωνάρη
Δ.Ο.Υ. Κω
Νίκος Μαλιβίτσης
Σ.Δ.Ο.Ε. Νοτίου Αιγαίου
Γιώργος Σμυρνής
Δ.Ο.Υ. Ρόδου
Διαμαντής Στασινός
Δ.Ο.Υ. Ρόδου
Έλενα Τσαβαρή
Δ.Ο.Υ. Ρόδου
Νίκος Τσαγκάρης
Δ.Ο.Υ. Ρόδου
Γιώργος Τσιμπιδάκης
Κτηματική Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου