Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΟΧΙ στον υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 Γ. ΜΑΥΡΟΥ 2
ΡΟΔΟΣ ΤΚ 85100                                               Ρόδος, 10/11/2014
ΤΗΛ.-ΦΑΞ 22410-27748
                   ΠΡΟΣ: Το δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζηδιάκο
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου

Θέμα: «Κατασκευή υποσταθμού υψηλής τάσης στον Άγιο Νικόλαο»

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στη σημερινή του συνεδρίαση, ενόψει της σύσκεψης της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου 2014 για το θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο, ομόφωνα κατέληξε στα εξής:
1.                   Να εκφράσει προς εσάς τη βαθιά του ανησυχία γιατί διαβάζουμε στον τύπο ότι σχεδιάζετε να αδειοδοτήσετε την κατασκευή Υποσταθμού Υψηλής Τάσης και Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ σε κτίριο που γειτονεύει με κατοικίες, σχολεία, παιδικό σταθμό, σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ξενοδοχεία, δεκάδες επιχειρήσεις και φυσικά το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, στο οποίο εργαζόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και το οποίο επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 1.000 άτομα!!!

2.                 Να εκφράσει την απορία του γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση εν έτει 2014, την ώρα που μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης (πχ Κοπεγχάγη) έχουν βάλει στόχο να απεξαρτηθούν από το πετρέλαιο και τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2020, ενώ εμείς στη Ρόδο, το «διαμάντι της Μεσογείου», σχεδιάζουμε να φτιάξουμε νέο εργοστάσιο με μαζούτ και νέους υποσταθμούς, αντί να διώχνουμε τους παλιούς!!!
3.                 Να εκφράσει τον προβληματισμό του γιατί η νέα δημοτική αρχή έχει πάρει το μέρος της ΔΕΗ και όχι των κατοίκων που αντιδρούν! Και μόνο υποψίες να υπάρχουν για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία των κατοίκων, οφείλετε να πάρετε το μέρος τους και να τους προστατεύσετε, βρίσκοντας άλλες λύσεις. Είναι καιρός η ΔΕΗ να βάλει κι αυτή το χέρι στην τσέπη, να φτιάξει τον υποσταθμό σε άλλη περιοχή, να κλείσει τον υποσταθμό του Ροδινιού και να υπογειοποιήσει όλα τα καλώδια!
4.                 Να δηλώσει προς όσους επικαλούνται την «ανάπτυξη», την «τουριστική βιομηχανία» και όσους προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, ότι ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ                                        ΜΠΟΒΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου