Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση Κοροϊδία!

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε υπενθύμιση ότι λόγω της σημερινής και αυριανής απεργίας των εφοριακών θα ισχύσει η πάγια ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, να παρατείνονται όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών στις Δ.Ο.Υ., την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα!

Δηλαδή με άλλα λόγια τυχεροί πολίτες αυτής της χώρας θα έχετε μια και όχι 2 ημέρες που κρατάει η απεργία, για να μπορέσετε να τακτοποιήσετε τις φορολογικές σας εκκρεμότητες με διορία αντιμετώπισης το τέλος του χρόνου.
Ραντεβού λοιπόν την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 στις ουρές των εφοριών όλης της χώρας!

Διαβάστε αυτούσια την παρακάτω ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών : 



«Δελτίο Τύπου σχετικά με την πάγια ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση μη λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. για οποιονδήποτε λόγο.


Υπενθυμίζεται η πάγια ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση μη λειτουργίας των Δ.Ο.Υ.  για οποιονδήποτε λόγο,  να παρατείνονται όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών  στις  Δ.Ο.Υ.,  την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Ειδικότερα, οι φορολογικές εκκρεμότητες με διορία αντιμετώπισης το τέλος του χρόνου, μπορούν να επιλύονται  την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012. »


ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά από την απόφαση του δικαστηρίου, όλες οι εφορίες την Παρασκευή θα είναι ανοιχτές και ο κόσμος θα μπορεί να μεταβεί προκειμένου να διεκπεραιώσει όλες του τις φορολογικές υποθέσεις. 
Αυτό σημαίνει ότι επισήμως η τελική προθεσμία για την τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων, όπως έκτακτες εισφορές, περαίωση, κτλ, δεν μετατίθενται για τις 2 Ιανουαρίου, αλλά λήγει αύριο. 

Η μόνη παράταση που ισχύει είναι αυτή που αφορά την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορία, για τα οποία η καταληκτική ημερομηνία είναι η 13η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών «η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011, καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012».

Διευκρινίζεται δε ότι «για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου