Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19-12-2011


Ενημέρωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών
Ρόδος 19/12/2011
Έχουν περάσει 12 μέρες από το συνέδριο της ΠΟΕ-ΔΟΥ και το ΔΣ δεν έχει ενημερώσει για το τι ειπώθηκε. Φυσικά δεν έχει να πει και πολλά πράγματα αφού το συνέδριο ήταν ένα πανηγυράκι χωρίς ουσία, χωρίς στόχους και χωρίς αποφάσεις, αφού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ τα βρήκαν (όπως στη βουλή) και δεν ψηφίστηκε τίποτα ουσιαστικό.
Εν τω μεταξύ:

Ο Διομήδης Σπινέλης (πρώην ΓΓ της ΓΓΠΣ) κατήγγειλε στις 14/12/11 σε συνέντευξη τύπου που προβλήθηκε κατά κόρον από τα ΜΜΕ, ότι όλοι οι εφοριακοί τα παίρνουν, ότι ισχύει το 40-40-20 (40% έκπτωση στο φόρο, 40% στην τσέπη του εφοριακού και 20% στα ταμεία της εφορίας). Στην ίδια εκδήλωση ο Νίκος Λέκκας (υπεύθυνος σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) διόρθωσε τον Σπινέλη ότι για τις επιστροφές ΦΠΑ η ταρίφα του εφοριακού δεν είναι 8% που είπε ο Σπινέλης αλλά 10%...
Ακολούθησαν χλιαρές απαντήσεις του νέου προέδρου αντι-Γρίβα κ. Νικολακόπουλου και του επικεφαλής της ΑΣΚΙ Αλεξιάδη που βγήκε στο ΣΚΑΙ.
Την επόμενη ημέρα (ΤΥΧΑΙΟ?) σε άλλη συνέντευξη τύπου που δημοσίευσαν πρωτοσέλιδο όλες σχεδόν οι εφημερίδες, ο υπουργός «Διοικητικής Μεταρρύθμισης» Ρέππας είπε για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων:
"η κυβέρνηση λέει «όχι» σε απευθείας απολύσεις και «ναι» μόνο σε απολύσεις «με σχέδιο, κριτήρια και αξιολόγηση», που θα βοηθούν στη μεταρρύθμιση του κράτους και υπό την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί μελέτη για το προσωπικό και τις ειδικότητες"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Μια μέρα μετά (16/12/11) η Ελευθεροτυπία δημοσιεύει πρωτοσέλιδο το παρακάτω:
Απολύσεις... με Task Force στο Δημόσιο και εφεδρεία νούμερο δύο για τους πενηντάρηδες το 2012 ετοιμάζουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εναρκτήριο λάκτισμα στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται για τους εργαζομένους στο Δημόσιο αποτελεί η αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας, την οποία επιβεβαίωσε χθες επισήμως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Ταυτόχρονα βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση του ενός από τους δύο υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο στενό πυρήνα του κράτους, καθώς τρόικα και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει (με βάση και το Μεσοπρόθεσμο) για 150.000 αποχωρήσεις ώς το 2015.
Μάλιστα ο κ. Ρέππας μιλώντας για πρώτη φορά για «καθαρόαιμες» απολύσεις υπαλλήλων χωρίς τον μανδύα της εφεδρείας, υπογράμμισε ότι παρόμοιες λύσεις μπορούν να συζητηθούν αρκεί να υπηρετούν τη μεταρρύθμιση του κράτους, να βασίζονται στην αξιολόγηση και να τεθούν στο τραπέζι ως συγκεκριμένη πρόταση.

Αν και, όπως είπε, από τους 680.000-700.000 υπαλλήλους που υπάρχουν σήμερα στο στενό δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ, οι μισοί είναι εκπαιδευτικοί (περίπου 190.000 άτομα) και ένστολοι (περίπου 155.000 άτομα), όπου -όπως παραδέχθηκε- δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αποχωρήσεων, υποστήριξε ότι θεωρεί εφικτό το στόχο για μείωση του Δημοσίου κατά 150.000 υπαλλήλους (από τους υπόλοιπους μισούς) μέχρι το 2015. «Ο στόχος είναι εφικτός. Πρέπει όμως αυτό να γίνει με προσοχή ώστε να μην υπάρξει ουσιαστική και λειτουργική κατάρρευση του κράτους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ίδια μέρα (16/12/11) ο Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση της Μπακογιάννη είπε στη Βουλή: "Το φορολογικό πιστοποιητικό εφαρμόζεται και λειτουργεί και θα επεκταθεί και στις παρελθούσες χρήσεις και τώρα το επεκτείνουμε με νέα απόφαση και στις μικρές επιχειρήσεις, αυτές που χρησιμοποιούν λογιστή και όχι Ορκωτό Ελεγκτή. "
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφού συνέβησαν όλα αυτά, με την απόλυση αργά ή γρήγορα πάνω από το κεφάλι μας, με το έργο του εφοριακού να συρρικνώνεται και να μας μένουν μόνο τα παράβολα….,
η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ που φτιάξαμε στο συνέδριο και αποτελείται από τους:
§     Ανένταχτη Κίνηση Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας,
§     Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Ανατολικής Κρήτης,
§     Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Δωδεκανήσου,
§     Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Ιωαννίνων,
§     Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Κέρκυρας Αντι-Δράστε,
§     Ενιαίο Μέτωπο Εφοριακών Δράμας Καβάλας.
κάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ να πάρει απόφαση για απεργία 29-30 Δεκεμβρίου, αφού μόνο έτσι θα ακουστεί η φωνή του εφοριακού κλάδου. 
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ

Εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να μαζεύουμε τρόφιμα !!!!!!!

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ: http://anef12.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου