Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση για τις εξελίξεις (πραγματική όμως) 25/10/2012



Μετά τα τελευταία γεγονότα (κλείσιμο εφοριών, ίδρυση ΦΟΡΟ-ΚΕΠ, κατάργηση προϊσταμένων κλπ), θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε το σχέδιο της τρόικας και της συγκυβέρνησης για το πώς θέλουν το φορολογικό μηχανισμό:


 
·  Οι εφορίες που θα μείνουν θα είναι ελάχιστες, περίπου 80. Αυτό σημαίνει ότι αφού «τρέξει» η μετάπτωση των ΔΟΥ Καλύμνου-Λέρου-Καρπάθου, θα κλείσει και η ΔΟΥ Κω. Στα νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων θα υπηρετούν 1-4 άτομα με αρμοδιότητες…… πρωτοκόλλου!
·  Όλα τα αντικείμενα θα δοθούν σε ιδιώτες, και πρώτα-πρώτα αυτά στα οποία υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα από ελεγκτικές εταιρείες και νομικά γραφεία :  ο έλεγχος και η είσπραξη των εσόδων.
·  «Ξηλώνονται» οι έφοροι και οι αναπληρωτές τους και στη θέση τους θα διοριστούν άλλοι (αξιοκρατικά βέβαια). Τα περιβόητα συμβόλαια που η υπέγραψαν πριν 6 μήνες, είναι πλέον άχρηστα. Ο διαγωνισμός για το νέο σώμα βεβαίωσης και είσπραξης πάει κι αυτός στο καλάθι των αχρήστων αφού το νέο «σώμα» θα στελεχωθεί από όσους έχουν διετή εμπειρία στον έλεγχο.
·  Σχεδιάζεται το «νέο ΣΔΟΕ» με σκέψεις να αποτελείται από «λίγους και εκλεκτούς» μόνο σε Αθήνα και ίσως Θεσσαλονίκη. Οι διαρροές των διάφορων λιστών έδειξαν ότι το σώμα «μπάζει».
·  Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προετοιμάζεται διάταξη σύμφωνα με την οποία μια επιχείρηση για να πάρει επιστροφή ΦΠΑ θα πρέπει πρώτα να έχει ελεγχθεί (εξονυχιστικά εννοείται….) από ιδιώτη νόμιμο ελεγκτή ή ιδιωτικό ελεγκτικό γραφείο! Το πιστοποιητικό φορολογικής συμμόρφωσης που ήδη δίνουν οι ιδιώτες ελεγκτές επεκτείνεται και στις ΟΕ και ΕΕ.

Συνάδελφοι,
Βλέπετε σ’ αυτό το σχεδιασμό πρόβλεψη για τη μεγάλη πλειοψηφία από εμάς που υπηρετούμε σήμερα;
Βλέπετε καμία μέριμνα για το πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες των ακριτικών νησιών;
Βλέπετε καμία πρόνοια για όσους εφοριακούς χάσουν τη δουλειά τους μέσα σε μια χώρα με 30% ανεργία, χωρίς φάρμακα, με τα πάντα διαρκώς να ακριβαίνουν;
Βλέπετε καμία διάθεση να σχεδιαστεί ένας φορολογικός μηχανισμός που να αποφέρει έσοδα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή;
Είδατε καμία αντίδραση από την Ομοσπονδία;

Όσοι σχεδιάζουν τα παραπάνω είναι ανάλγητοι. Σκέφτονται μόνο το συμφέρον των μεγάλων εταιρειών, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ελεγχθούν οι φοροφυγάδες (αλήθεια πού είναι οι λίστες ;), ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να φτιάξουν ένα σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής, ούτε να δώσουν στους εφοριακούς ΤΑ ΜΕΣΑ να ελέγξουν τις off shore εταιρείες, τις ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών και το ξέπλυμα χρήματος που έχει γίνει στην Ελλάδα «εθνικό σπορ».

Όσο ακολουθείται αυτή η πολιτική στην Ελλάδα, ο λαός (και οι εφοριακοί) θα είμαστε πάντα από κάτω. Θα παρακολουθούμε τα γεγονότα και θα προσπαθούμε να περισώσουμε ότι έχει απομείνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ !!!

ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες, νησιά ερημωμένα από κατοίκους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου