Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ Δ.Ο.Υ.



Την Παρασκευή 12/10/12 με δελτίο Τύπου (!) ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Καλύμνου-Λέρου-Καρπάθου. Τα νησιά ξεσηκώθηκαν, και με το δίκιο τους! Βλέπουν μαζί με τις εφορίες να εγκαταλείπουν τα νησιά το ΙΚΑ, τα Ειρηνοδικεία, ο ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες υγείας σε μαύρο χάλι!
Ανακοινώσεις, ψηφίσματα, καταγγελίες έγιναν από όλους τους φορείς της Δωδεκανήσου:
·                     Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό ήταν η Πανλεριακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε χτες 24/10/12. Εκατοντάδες κάτοικοι πραγματοποίησαν κατάληψη της Δ.Ο.Υ., ενώ το δημοτικό συμβούλιο κήρυξε ανεπιθύμητους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Παρότι ο δήμαρχος δήλωσε ότι αναλαμβάνει ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. (ενοίκια-ΔΕΗ-νερό-τηλέφωνο), η κυβέρνηση παραμένει ανάλγητη.
·                     Παρόμοια απόφαση για κατάληψη όλων των δημόσιων υπηρεσιών πήρε ο Δήμος Πάτμου, αφού αρκετές δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν (Ειρηνοδικείο-ΙΚΑ) ή υπολειτουργούν (Κέντρο Υγείας).
·                     Όλοι οι φορείς της Καρπάθου (ο δήμαρχος, οι σύλλογοι εμπόρων, ξενοδόχων, λογιστών, αλιέων, εστιατόρων, τα ΚΤΕΛ, μηχανικών, ηλεκτρολόγων, ενοικιαζομένων δωματίων και ο Μητροπολίτης προχώρησαν ήδη σε διήμερη κατάληψη και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν!
·                     Ο Δήμος Καλύμνου παρουσίασε στον κ. Υπουργό πολυσέλιδο έντυπο με οικονομοτεχνικά στοιχεία για την αναγκαιότητα ύπαρξης Δ.Ο.Υ. στο νησί, δίχως μέχρι σήμερα ανταπόκριση. Αντιπροσωπεία από όλες τις παρατάξεις του Δημ. Συμβουλίου, τους εμπόρους και τους λογιστές επισκέφτηκε την Αθήνα και προσπάθησε να πείσει ότι από άποψη παραγωγικότητας η Δ.Ο.Υ. Καλύμνου κατατάσσεται 20ή στις 242 εφορίες. Αναμένονται κινητοποιήσεις.
·                     Επιστολές και ανακοινώσεις έβγαλαν τόσο ο δήμαρχος Ρόδου σαν Πρόεδρος της Περιφ. Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, όσο και οι βουλευτές Κόνσολας και Γάκης.
·                     Ίδιος αναβρασμός, καταλήψεις, ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες γίνονται σε όλο το Αιγαίο. Σε ΟΛΕΣ τις Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων με τη στήριξη των Δήμων, όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και των νησιωτών θα γίνουν καταλήψεις στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου, ενώ εξετάζεται η σκέψη να συνεχιστεί η κατάληψη των Δ.Ο.Υ. επ' αόριστον. Μετά τις ομόθυμες αντιδράσεις και αφού έτσι κι αλλιώς όλες οι Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων θα είναι σε κατάληψη, η Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. αποφάσισε διήμερη απεργία για τις Κυκλάδες.  Η Δ.Ο.Υ. Άνδρου είναι ήδη σε διαρκή κατάληψη από τους κατοίκους (μεταφέρεται στη Δ.Ο.Υ. …. Παλλήνης). Δικαιολογημένες αντιδράσεις και για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Θήρας, όπου το κτίριο είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ και δεν επιβαρύνει σε τίποτα τον κρατικό προϋπολογισμό!! Όλοι οι επαγγελματικοί φορείς της Πάρου έκαναν κατάληψη στην εφορία τους την Παρασκευή 19/10. Σε απόγνωση και οι κάτοικοι της ακριτικής Λήμνου, με δύο καράβια τη βδομάδα το χειμώνα !!!
·                     Τέλος, εμείς οι Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Δωδεκανήσου βγάλαμε ανακοίνωση την ίδια μέρα (Παρασκευή 12/10/12), καταγγέλλοντας το γεγονός,  η οποία αναδημοσιεύτηκε σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
·                     Στις 19/10/12, κι ενώ δήμαρχοι από όλο το Αιγαίο (και τη Δωδεκάνησο) συναντούσαν τον κ. Μαυραγάνη και την «επιτροπή συγχωνεύσεων», ο Υπουργός Οικονομικών έβαζε την υπογραφή του στο οριστικό κλείσιμο των εφοριών αυτών……… (ΦΕΚ 2828 Β 19/10/12).
Μέσα σε όλα αυτά……
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ;
Έχουμε καταλάβει ότι ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά, ότι αναγκάζονται να γίνουν μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα, ότι σκέφτονται να παραιτηθούν γιατί δεν θα τους μένει πια ούτε ευρώ να ταΐσουν την οικογένειά τους;
Πήρε κανένα μέλος του Προεδρείου του Συλλόγου τηλέφωνο αυτούς τους συναδέλφους να τους ρωτήσει ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ για το Σύλλογο;
Γιατί καμία από τις προτάσεις μας της 15/10/2012 δεν έγινε δεκτή; (άμεση μετάβαση στα νησιά, συντονισμός με όλους τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια, Δωδεκανησιακή απεργία κλπ)
Είναι ικανοποιημένοι οι συνάδελφοι με την απόφαση του Δ.Σ. «να συμπαρασταθεί στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν από τους φορείς;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου