Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή των εργαζομένων στη ΔΟΥ Αγίου Κήρυκου, αναφορικά στην αναδιοργάνωση των ΔΟΥ

Από το  http://www.sas-eforiakon.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=187:2012-10-24-19-34-09&catid=11&Itemid=132
Στην παρούσα ανάρτηση παρουσιάζονται δύο επιστολές που κοινοποιήθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ΔΟΥ μας. Η πρώτη εστάλη από τη συνάδελφο Αρετή Δρακάκη, με την οποία κοινοποιεί το πόρισμα για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ.
Η δεύτερη εστάλη ως απάντηση στην πρώτη επιστολή, από τους υπαλλήλους της ΔΟΥ Αγίου Κήρυκου.
__________________________________________________________________
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους
Σας στέλνω το τελικό πόρισμα για τις ενοποιήσεις των Δ.Ο.Υ. στο οποίο κατέληξε η Ειδική Επιτροπή Επεξεργασίας και Σχολιασμού  του Σχεδίου Ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ. καθώς και τα αριθμητικά μεγέθη των Δ.Ο.Υ. σε έσοδα, δηλώσεις, συναλλασσόμενους  όπως αυτά αντλήθηκαν από τη Κεντρική Βάση Δεδομένων του TAXIS και αφορούν στο 2011.
Θέλουμε να πιστεύουμε όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαμε , ότι κάναμε το καλύτερο ώστε ο αριθμός των Δ.Ο.Υ. να ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των 75 Δ.Ο.Υ. που είχε ακουστεί από πέρυσι.

Αρετή Δρακάκη
Εφοριακός Υπεύθυνη της Ομάδας Μητρώου TAXIS
Μέλος της Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας και Σχολιασμού  του Σχεδίου Ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ
__________________________________________________________________

Αγαπητή κυρία Δρακάκη, 
Ειλικρινά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην επιτροπή, στην οποία συμμετείχατε ως μέλος, αφού με το θεάρεστο έργο της  καταφέρνει να αφήσει ανοιχτές με το πόρισμά της περισσότερες από 75 ΔΟΥ ,που είχε προταθεί από πέρυσι. Σας ευχαριστούμε για το μήνυμα σχετικά με το τελικό πόρισμα που μας αποστείλατε ώστε, τουλάχιστον εμείς οι υπάλληλοι των νησιωτικών ΔΟΥ, να βγάλουμε εισιτήρια, να ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας, να χαιρετήσουμε τις οικογένειές μας και να φύγουμε για τόπους που η επιτροπή αποφάσισε τον εξοστρακισμό μας.    

Άραγε πως δεχθήκατε να πάρετε μέρος σε μια τέτοια επιτροπή η οποία προτείνει την διάλυση οικογενειών συναδέλφων σας σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία; Προφανώς είτε θεωρείτε τον εαυτό σας αρμόδιο ώστε να ορίζει τις τύχες συναδέλφων είτε μας θεωρείτε αναλώσιμους υπαλλήλους β΄κατηγορίας.

Φανταζόμαστε ότι θα γνωρίζετε το κόστος των μετακινήσεων από και προς τα νησιά και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν όχι μόνο σε εμάς τους υπαλλήλους και τις οικογένειές μας ,αλλά και σε όλους τους κατοίκους ακριτικών νησιών ( στην προκειμένη περίπτωση Ικαρίας & Φούρνων ) που μάλλον τους κατατάσσεται στην κατηγορία των ιθαγενών. Αποφασίσατε λοιπόν το πενιχρό δημοσιονομικό όφελος το οποίο θα αποκομίσει το ελληνικό δημόσιο από τις συγχωνεύσεις των νησιωτικών ΔΟΥ να το μετακυλήσετε σε συναδέλφους και κατοίκους ακριτικών νησιών. Μην προσπαθήσετε να μας χρυσώσετε το χάπι με τη λειτουργία των ΚΕΦ ή ΚΕΦΥ καθώς γνωρίζετε πολύ καλά ότι δε μπορούν να υποκαταστήσουν σε καμία περίπτωση τις ΔΟΥ ,ενώ κανένας υπάλληλος που έχει κάνει αγώνα μέσω επίπονων γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ για να εισαχθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και θεωρεί τον εαυτό του παραγωγικό δε δέχεται να παίξει το ρόλο του κομπάρσου σε αυτά.

Η γνώμη μας είναι ότι τα μέλη της επιτροπής συγχωνεύσεων κατέληξαν στο πόρισμά τους με υποκειμενικά κριτήρια και απουσία βασικών γνώσεων γεωγραφίας,  εξυπηρετώντας, ίσως και εν αγνοία τους, άλλα συμφέροντα και όχι την πραγματική αναδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί και θα βγούμε νικητές. Όσο για σας μπορείτε να κοιμάστε ήσυχη κάτω από τις δάφνες της επιτυχίας σας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Δ.Ο.Υ. ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου