Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
http://anef12.blogspot.com/  

 

Ρόδος, 16 Ιουλίου 2014

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!
Sms στέλνουμε όλοι μας. Σε φίλους, γνωστούς, αγαπημένα πρόσωπα, ακόμα και… εχθρούς. Αλλά σαν κι αυτά που έστειλε χτες και προχτές η ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΧΙ !!!

Τι μας λέει η ηγεσία της Ομοσπονδίας;
“Μην ανησυχείτε για σήμερα που λήγει η προθεσμία για την «αξιολόγηση», θα σας ενημερώσουμε για το πότε θα δώσετε τα φύλλα. Όσο για τις Δ.Ο.Υ., θα πάει ακόμα πιο πίσω γιατί δεν έχει βγει ο επιμερισμός των ποσοστών των…. αχρήστων.”

Τι δεν μας λένε οι ηγέτες μας;
·                    Ότι την ημέρα που χαίρονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί το δικαστήριο δεν διέκοψε την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ και εξέδωσε μια απόφαση-κόλαφος για την κυβέρνηση και την υποτιθέμενη αξιολόγηση, εκείνη κωφεύει και δεν την αναφέρει!
·                    Ότι θα πάει πίσω η κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης για τις Δ.Ο.Υ., αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις Κτηματικές και το ΣΔΟΕ και εκεί λήγει σήμερα!
·                    Ότι είναι έτοιμος ο επιμερισμός των ποσοστών για τις Δ.Ο.Υ. και μένει μόνο η ανακοίνωσή τους!
·                    Ότι η προσπάθεια να μας φοβίσει με πειθαρχικές διώξεις και να μας κάνει να σκύψουμε το κεφάλι και να δώσουμε τα φύλλα αξιολόγησης δεν περνάει!
·                    Ότι σε όσους συλλόγους έχουν γίνει έκτακτες συνελεύσεις, σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΑ οι συνάδελφοι αποφάσισαν να μην καταθέσουν τα φύλλα αξιολόγησης!
·                    Ότι ΠΟΕ-ΔΟΥ και ΟΤΥΕ έχουν γίνει ο δούρειος ίππος για όλο το δημόσιο, αφού είναι οι μοναδικές Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα που είναι υπέρ του αχαρακτήριστου νόμου του κ. Μητσοτάκη!

·                    Ότι εν μέσω κρίσης και μέσα στο κατακαλόκαιρο έδωσε τροφή και… χρήμα στις δικηγορικές εταιρείες για τις (περίπου 1.500) αγωγές που θα κατατεθούν από όσους θεωρούν ότι θίγονται από το βαθμό τους και θα στραφούν προσωπικά εναντίον των προϊσταμένων τους! Ότι οι ίδιοι οι προϊστάμενοι θα πληρώσουν από την τσέπη τους δικηγόρο για να αντιδικήσουν με τους υφισταμένους τους!
·                    Ότι προσωπικά οι ίδιοι δεν ανησυχούν για την αξιολόγηση αφού εξαιρούνται, μιας και έχουν απαλλαγή καθηκόντων!

Κύριοι, Ο ΚΛΑΔΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ


Τι προτείνουμε:
Εκφράζουμε  την  ΑΝΤΙΘΕΣΗ  ΜΑΣ  στις  διατάξεις  του Νόμου 4250/2014 που αφορούν την αξιολόγηση. Δεν είμαστε γενικά αντίθετοι σε κάθε είδους αξιολόγηση είμαστε αντίθετοι στη συγκεκριμένη αξιολόγηση γιατί έχει προαποφασισμένα ποσοστά «αποτυχημένων», παρέχει απεριόριστη εξουσία στον ένα και μοναδικό προϊστάμενο και δεν έχει καθορισμένα διαφανή κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η αξιολόγηση.

Τέτοια κριτήρια πρέπει να είναι τόσο ποσοτικά, όπως αριθμός υποθέσεων που διεκπεραιώθηκαν αναλογικά με το μέγεθος της υπηρεσίας αλλά και σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους, ποσά ελέγχου που βεβαιώθηκαν ή εισπράχθηκαν, αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως επάρκεια γνώσης και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, επαρκή γνώση του αντικειμένου, επίδειξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους, στοιχεία που επιβάλλεται αφενός να πιστοποιούνται μεταξύ άλλων και με γραπτές εξετάσεις και αφετέρου να λαμβάνονται υπόψη και οι τεκμηριωμένες απόψεις των συναδέλφων – είτε καλές είτε κακές - προκειμένου να επιτυγχάνεται μία αξιολόγηση από πολλές πλευρές που θα είναι όσο αντικειμενικότερη γίνεται. Παράλληλα θα πρέπει να εξετάζονται και τυχόν επώνυμες και τεκμηριωμένες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, έλλειψη διάθεσης εξυπηρέτησης του κοινού ή και περιπτώσεις δωροδοκίας.  Σε όσους υπαλλήλους υστερούν σε κάποιες από αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να υπάρχει διαδικασία επανακατάρτισης εφόσον διαπιστώνονται «αδυναμίες» ή να γίνεται σύσταση εφόσον η αδυναμία είναι σε ήπιες παρεκκλίσεις συμπεριφοράς. Φυσικά σε θέματα δωροδοκίας ή λοιπών ποινικά επιλήψιμων συμπεριφορών θα πρέπει να επιλαμβάνεται του θέματος η δικαιοσύνη. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πιθανά εργαλεία αξιολόγησης όπως ανώνυμες αλλά τεκμηριωμένες αξιολογήσεις των ίδιων των φορολογουμένων κλπ.

Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να αξιολογείται και η διοίκηση η οποία σχεδιάζει τη φορολογική πολιτική, ψηφίζει τους νόμους και εκδίδει τις ερμηνευτικές εγκυκλίους, καθώς σε κάθε θεωρία διοίκησης τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο ασκών τη διοίκηση κι όχι ο εκτελών. Η διοίκηση ωστόσο για τα λάθη της ούτε αξιολογείται ούτε συμβουλεύεται ποτέ τους εφοριακούς για τα νομοσχέδια που ψηφίζει. Σε κάθε σύστημα πρώτα δημιουργείται το πλαίσιο εργασίας όπως περιγραφή θέσης, καθήκοντα και στόχοι και μετά γίνεται αξιολόγηση της απόδοσης τόσο του υπαλλήλου από τη διοίκηση αλλά και της διοίκησης από τον υπάλληλο σε αμφίδρομη βάση.
Το πώς θα εφαρμοστούν αυτά τα κριτήρια είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο πλαίσιο αξιολόγησης και βελτίωσης κάθε υπαλλήλου και προϊστάμενου ξεχωριστά αλλά και της υπηρεσίας στο σύνολό της.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι κυβερνώντες να «κουνούν» επιδεικτικά το δάκτυλο για την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στους υπαλλήλους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, τις νομοθετικές ασάφειες που έχουν «τρελάνει» τους φορολογούμενους και τους συναδέλφους, την έλλειψη πόρων που οδηγεί τους συναδέλφους να αγοράζουν γραφικά και να μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους με δικά τους έξοδα και ας πράξουν τα αυτονόητα: Να κυνηγήσουν τις «λίστες»,  τις “off-shore εταιρείες”, το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες που λυμαίνονται αυτή τη χώρα.

Προτείνουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο να προκηρύξει άμεσα ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Ας καθίσουμε να συζητήσουμε τα υπέρ και τα κατά και να πάρουμε απόφαση, αν είναι δυνατόν ΟΜΟΦΩΝΗ. Αυτή η απόφαση θα είναι και η δύναμή μας.

Στην περίπτωση αυτή, η θέση μας είναι:

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ

 

 

 

Συμμετέχουμε στην


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου