Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ - «Όχι» είπε ο Δήμαρχος στην αξιολόγηση

Πηγή

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα προχωρήσει στον επιμερισμό του ποσοστού υπαλλήλων ανά διεύθυνση του δήμου έδωσε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους.
Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση του προσωπικού του δήμου Ρόδου. Βασικό στοιχείο του νόμου 4250/2014 αποτελεί η ποσόστωση στις βαθμολογήσεις. Συγκεκριμένα, με την νέα ρύθμιση 15% των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση, οδηγώντας ενδεχομένως τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και σε απολύσεις. 
Το θέμα αυτό πρόκειται να απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο με την απόφαση που αναμένεται να λάβει θα εντέλλει τον Στάθη Κουσουρνά να μην προχωρήσει στην διαδικασία επιμερισμού των ποσοστώσεων με βάση και την σχετική απόφαση που πήρε η ΚΕΔΕ. Η σχετική προθεσμία που προέβλεπε την διαδικασία αυτή έληξε στις 30 Ιουνίου και ο δήμαρχος Ρόδου όπως αναμενόταν δεν την υλοποίησε. 
Μάλιστα οι εργαζόμενοι έδωσαν χθες στον κ. Κουσουρνά και ένα έγγραφο από το εθνικό κέντρο δημόσιας διοίκησης με το οποίο εκφράζεται η κάθετη αντίθεση του στην εφαρμογή του νόμου της αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου