Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Και ο σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας δεν συμμετέχει στην "αξιολόγηση"



ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 03/07/2014 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Pantelidis, στην Πτολεμαΐδα, με θέμα την αξιολόγηση αποφασίστηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ & ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!
ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Εμείς που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία της ‘’αξιολόγησης’’ που προωθεί η κυβέρνηση, για τους λόγους που με επάρκεια έχουν αναλύσει Γενικές Συνελεύσεις, Δ.Σ. Συλλόγων, η ΠΟΕ ΔΟY και η ΑΔΕΔΥ.
Κείμενα και αποφάσεις, στα οποία με σαφήνεια αποτυπώνεται η βεβαιότητα ότι πίσω από αυτή τη διαδικασία κρύβονται νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών κλπ.
Συμμετέχουμε στον αγώνα της απεργιακής αποχής από την αξιολόγηση,   όπως αναλύεται στο από 13/5/2014 εξώδικο που έχει κοινοποιηθεί νόμιμα σε όλα τα υπουργεία και στο υπουργείο Οικονομικών.
Η αξιοπρέπειά μας, οι ανθρώπινες αξίες μας, η αναγκαία αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων, η υποχρέωση υλοποίησης αποφάσεων συνδικαλιστικών μας οργάνων (που μας καλούν να μη λάβουμε μέρος σε καμιά διαδικασία σχετική με την υλοποίηση του Ν.4250/2014) αλλά κυρίως η ανάγκη για συλλογική υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία για όλους, δεν μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε σε διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν εμάς προσωπικά ή άλλους συναδέλφους μας στην απόλυση.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, αλλά δεν θεωρούμε ότι αυτή η δήθεν αξιολόγηση έχει σκοπό  να μας οδηγήσει εκεί.
Εμείς που υπογράφουμε το συγκεκριμένο κείμενο, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμιά διαδικασία της αξιολόγησης, δεν θα συμπληρώσουμε φύλα αξιολόγησης και σε περίπτωση που αυτά μας επιδοθούν, θα τα καταθέσουμε στα συνδικαλιστικά μας όργανα (Συλλόγους, ΑΔΕΔΥ κλπ). Καλούμε τους Συλλόγους όλης της χώρας να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των συναδέλφων και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα αποχής απ’ τη διαδικασία, προκειμένου να αποτρέψουμε νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών, να μην συμπληρώσουν φύλλα ‘’αξιολόγησης’’ και εφόσον τους επιδοθούν να τα παραδώσουν στα Συνδικαλιστικά μας όργανα.

Για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου