Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Απόφαση Συλλόγου Κέρκυρας για την "αξιολόγηση"



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΑΜΑΡΑ 13–49100 ΚΕΡΚΥΡΑ–ΤΗΛ: 2661363448 FAX: 2661034550
www.corfutax.blogspot.com,  email:syllogoseforiakonkerkyras@yahoo.gr
Κέρκυρα  02/07/2014
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 9/2014
ΑΠΟΦΑΣΗ    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Δ.Σ.

Την  01/07/2014, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Κέρκυρας, στην οποία ήταν παρόντα και τα επτά (7) μέλη του Δ.Σ.

Τα μέλη του Δ.Σ., συνεκτιμώντας:
-                     την πάγια θέση του Συλλόγου μας για την καθιέρωση μόνιμου, αξιοκρατικού και διαφανούς συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο,
-                     την απόφαση της τελευταίας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας,  τον Μάιο του 2014, σύμφωνα με την οποία ο Σύλλογός μας τάσσεται κατά της διαδικασίας της, κατ’ ευφημισμόν, αξιολόγησης του Ν. 4250/14,
-                     την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη απεργίας/αποχής διαρκείας αναφορικά στη διαδικασία «αξιολόγησης» και τη συγκέντρωση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους ή τις Ομοσπονδίες των διαφόρων κλάδων προκειμένου αυτές να διαβιβασθούν στη συνέχεια στην ΑΔΕΔΥ,
-                     τις αποφάσεις πολλών Πρωτοβάθμιων Συλλόγων κ’ Ομοσπονδιών για αποχή από τη διαδικασία αυτή
-                     τη δέσμευση της συγκυβέρνησης για 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα, η οποία θα επιτευχθεί, όπως διαφαίνεται,  μέσω της «αξιολόγησης», δεδομένου ότι το μέτρο της εφεδρείας και της διαθεσιμότητας δεν έφερε «αποτελέσματα»,

έλαβαν ΟΜΟΦΩΝΑ τις παρακάτω αποφάσεις:


1)                 Όλα τα μέλη του Δ.Σ. είναι κάθετα αντίθετα στον Νόμο 4250/14 περί “αξιολόγησης” και προτείνουν τη μαζική αποχή από κάθε διαδικασία αναφορικά στην αξιολόγηση, σύμφωνα με την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.
2)                 Να συγκληθεί άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου προκειμένου να συναποφασισθεί από τα μέλη του Συλλόγου, μαζικά,  η μή σύνταξη των εκθέσεων «αυτοαξιολόγησης» και η παράδοσή τους στα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου στη συνέχεια να διαβιβασθούν στην ΑΔΕΔΥ, σε εκτέλεση της απεργιακής απόφασης της τελευταίας, προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη ο εκτρωματικός νόμος της «αξιολόγησης».
3)                 Να αποσταλεί το παρόν έγγραφο στην Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ. προκειμένου να υπάρξει επικοινωνία και κεντρικός συντονισμός με τους Προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. ανά την Ελλάδα, δεδομένου ότι πολλοί  από αυτούς, όπως και ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. μας,  έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη διαδικασία και αρνούνται να προχωρήσουν στην «αξιολόγηση» του προσωπικού.
4)                 Να διοργανωθεί συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού Κέρκυρας για το ίδιο θέμα, δεδομένου ότι έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με τα Προεδρεία των άλλων σωματείων, τα οποία βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, δηλαδή της σύγκλησης έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων για να αποφασισθεί η αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, σε εκτέλεση της απεργιακής απόφασης της ΑΔΕΔΥ.
5)                 Να κληθεί η ηγεσία της Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ. να συνταχθεί, όπως και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, με την απεργιακή απόφαση της ΑΔΕΔΥ για αποχή από τη διαδικασία της «αξιολόγησης» και να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
                      Ο Γραμματέας
Γραμμένος Νικόλαος
                      Κέφης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου