Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση συντονιστικής Επιτροπής αγώνα για το κλείσιμο της ΔΟΥ Λέρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η συντονιστική Επιτροπή αγώνα του δήμου Λέρου, σχετικά με την επικείμενη αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Λέρου, αναφέροντας τα εξής:
"Εμείς οι πολίτες της Λέρου, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Λέρου και απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας της στο νησί μας.

Η Δ.Ο.Υ. ΛΕΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ:
1) Η Δ.Ο.Υ. Λέρου εξυπηρετεί 8 νησιά (Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Μαράθι, Λέβιθα, Κίναρο)

2) Η Δ.Ο.Υ. Λέρου αποτελεί τον βασικό ναυτιλιακό κόμβο των νησιών του Βορείου Συμπλέγματος Δωδεκανήσου με επιδοτούμενα από το κράτος δρομολόγια, διαθέτει δε τη βέλτιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση για την εξυπηρέτηση των υπολοίπων νησιών (ένας Πάτμιος, ένας Αγαθονησιώτης, ένας Λειψώτης, πιο εύκολα, γρήγορα, με λιγότερο κόστος μετακινείται προς τη Δ.Ο.Υ. Λέρου παρά προς οποιαδήποτε άλλη Δ.Ο.Υ.). Σημειωτέον ότι οι κάτοικοι Λειψών, Αρκιών και Αγαθονησίου μετακινούνται δωρεάν από και προς Λέρο.


3) Η ίδια η Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ., προτείνει στο πόρισμά της τη διατήρηση των νησιωτικών Δ.Ο.Υ., που εξυπηρετούν περισσότερα του ενός νησιά (η Δ.Ο.Υ. Λέρου εξυπηρετεί 8 νησιά)

4) Η ίδια η Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. προτείνει στο πόρισμά της να παραμείνουν για λόγους εθνικής - στρατηγικής σημασίας οι Δ.Ο.Υ. που εξυπηρετούν περισσότερα ακριτικά νησιά (σε παραμεθόριες περιοχές)

5) Η Δ.Ο.Υ. Λέρου πρέπει να παραμείνει, διότι η κατάργησή της θα επιφέρει δυσβάστακτο κοινωνικό και οικονομικό κόστος στους κατοίκους οκτώ ακριτικών νησιών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο νησί όπου θα βρίσκεται η Δ.Ο.Υ. υποδοχής κάτω από δυσμενείς και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και με ελλιπέστατη ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς επίσης να διανυκτερεύουν εκεί για δυο και τρεις ημέρες για δουλειά μισής ώρας.

6) Η Δ.Ο.Υ. Λέρου πρέπει να παραμείνει για να μην μαραζώσουν τα νησιά μας. Εμείς οι κάτοικοι των νησιών μας δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση της ζωής μας".
Ο αγώνας μας συνεχίζεται!!!
Η συντονιστική Επιτροπή αγώνα Δήμου Λέρου

Πηγή Ροδιακή, 21-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου